Oamenii nu ascultă de rațiune ci de credință și sentimente

Când am învățat la cursul de oratorie si retorica din facultate capitolul cu numele „apelează la credința și sentimentele oamenilor pentru a câștiga un argument”. eram prea tânăr și prea necopt să inteleg câtă dreptate se află în această afirmație.

Chiar dacă zilele astea oamenii cred că ies în stradă pentru o idee, protestatarii ies pentru ca au un sentiment de ură pentru politicieni, ură ilustrată foarte bine de hastagul #neamsaturat

Sentimentele și credința au mișcat oamenii de mii de ani atât în alegeri electorale cât și în revoluții dar din acest jug au ieșit și tras foloase tot cei care au calculat si au ascultat vocea lor rațională, profitând de pe urma schimbării. Dacă te miri că bildernbegu iese tot timpul nesifonat din situații de criză înseamnă că tu tot timpul ai ascultat doar de sentimente și credință și după o schimbare dorită și susținută de tine n-ai castigat nimic. O să te simți bine o perioadă după care lucrurile se așază si lucrurile revin exact de unde ai plecat, dovada fiind dragnea, trump sau brexitul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s